Onsdagen den 6:e maj kl 11:00-14:00 höll vi vårens seminarium här hos Dixa och den här gången var vi stolta att presentera Berit Bergström som gästföreläsare. Hon kommer från färgexperterna på NCS* och under temat “Love Colour” berättade hon bland annat för oss om olika färgsystem, vad olika färger väcker för associationer och tipsade om hur man ska tänka när man kommunicerar med färger. Seminariet var det åttonde som hålls hos Dixa och det är en del av vår seminarieserie inom Tryckskolan.

*NCS står för Natural Colour System och företaget är experter på det mesta som har med färg att göra. Till grund för erbjudandet ligger deras alldeles eget färgsystem NCS, utifrån vilket man kan definiera över 10 miljoner färger. Läs mer på www.ncs.se

Berit Bergström
Berit Bergström är Senior Advisor i NCS Colour AB och ordförande i den internationella färgforskningsorganisationen AIC. Berit Bergström har undervisat i färglära, färgdesign och färganvändning för professionella under drygt 20 år. Hon har även utvecklat kurser i färgdesign för färgspecialister och utfört färgstudier och färgforskningsprojekt på universitetsnivå internationellt.